طراحي کابينت آشپزخانه سه بعدي
مهم ترین اصل در طراحی سه بعدی این است که به عنوان طراح همواره باید بگونه ای ابعاد کابینت را ترسیم کنید که مطابق با نیاز های مشتری و نیز دستگاه های شرکت سازنده باشد. البته در اکثر موارد طول و ارتفاع کابینت ها دارای استاندارد مشخص هستند و این عرض کابینت است که دچار تغییر می شود.
اساس طراحی ابعاد کابینت های زمینی
این ابعاد خارجی کابینت ها هستند که حالات و فرم های مختلف کابینت را ایجاد می کنند. ابعاد داخلی معمولا در تخمین حجمی که کابینت می تواند داشته باشد، کاربرد دارند. در شکل زیر ابعاد استاندارد کابینتی که به صورت سه بعدی طراحی شده، ارائه شده است. توجه کنید این شکل نشان دهنده حالت استاندارد ابعاد خارجی می باشد.
در برخی موارد برای قرار دادن یخچال از کابینت های عمیق تر استفاده می شود، به گونه ای که عمق کابینت ها تا 92 سانتیمتر هم خواهد رسید. برخی طراحان حین طراحی کابینت برای آشپزخانه های کوچک اقدام به کوچک تر کردن اندازه استاندارد می کنند، غافل از اینکه حجم داخلی کابینت کم تر شده و در نتیجه کمکی به آشپزخانه های کوچک نمی شود. در ادامه به بررسی حالت استاندار ابعاد داخلی کابینت می پردازیم تا حجم استاندارد و نحوه قرار گیری قفسه ها در آن مشخص شود.
عرض کابینت های زمینی بسته به نوع مشتری میتواند تغییر کند ولی با اینحال باید توجه شود، در طراحی امکان هرگونه تغییر و دستکاری وجود دارد و حین ساخت ممکن است به دلیل پاره ای از مشکلات نتوان به کابینت طراحی شده دست یافت. از این رو باید در حین طراحی قسمت های به عنوان فیلر یا پر کننده تعبیه شوند. قسمت های اضافی از عرض آشپزخانه که باقی می ماند باید توسط طراح پر شوند. از این رو بهتر است ابتدا آشپزخانه طراحی شود و سپس ترسیم طرح سه بعدی کابینت ها صورت گیرد.
اساس طراحی ابعاد کابینت های دیواری
عمق استاندارد کابینت های دیواری معمولا 30 سانتیمتر است. اما عرض این کابینت ها مطابق با عرض کابینت های زمینی باید در نظر گرفته شود. البته بسته به خواست مشتری می توان این نسبت را رعایت نکرد. ارتفاع کابینت دیواری نیز بر اساس نیاز مشتری و تجهیزات سازنده طراحی می شود. البته توصیه می گردد حداقل 20 سانتیمتر از سقف فاصله داشته باشند. حین طراحی کابینت های هوایی بهتر است ایده های خلاقانه ای بکار گیرید زیرا زیبایی آشپزخانه از طریق کابینت های دیواری نمایان می شود. در شکل زیر نحوه قرار گیری کابینت های دیواری و زمینی و نیز فاصله آنها نشان داده شده است.
فاصله ضروری بین این دو 38 سانتیمتر است. اگر این فاصله بیشتر نیز شود هیچ مشکلی به وجود نمی آید. حین طراحی و در صورت درخواست مشتری می توانید فاصله این دو کابینت از هم را تا 53 سانتیمتر نیز افزایش دهید. اگر بر بالای میز غذا خوری کابینت دیواری طراحی کردید نباید ارتفاع آن از 76 سانتیمتر بیشتر شود.
حالت های مختلف دیگری نیز برای طراحی کابینت آشپزخانه وجود دارد. به عنوان مثال می توانید در طراحی از کابینت دیواری استفاده نکنید و به جای آن از کابینت های پله ای شکل یا کابینت هایی با ارتفاع یکسان استفاده نمایید. طراحی این دست کابینت ها نیاز به مهارت های بیشتری در استفاده از نرم افزار های سه بعدی ساز دارد. در طراحی این کابینت های مدرن می توانید از خلاقیت خود بهره ببرید. می توانید مکان هایی برای قرار گیری ماکروفر، کمد ظرف و ... در آن تعبیه کنید. البته توجه داشته باشید طراحی سه بعدی باید به صورتی باشد که امکان ساخت در واقعیت وجود داشته باشد و سازنده بتواند به درستی نقشه را اجرا کند.
در رویکردهای مدرن طراحی، برخی مشتریان درخواست شمایی اداری در آشپزخانه خود دارند، از این رو می توانید کانترهایی برای آنها طراحی کنید ولی توجه داشته باشید که کانتر های آشپزخانه معمولا باید ارتفاع کمتری از کانترهای معمولی داشته باشند. بهتر است ارتفاع آنها تا 76 سانتیمتر در نظر گرفته شود، در این صورت اندازه آنها کاملا مطابق با میز اداری خواهد شد.
13 آذر 1395